Сређивање дворишта и чишћење куће – од пролећа до зиме

  Усељење у нову кућу не значи и завршетак послова око ње – напротив – за вас посао тек ту почиње! На крају крајева, околина куће колико и унутрашњост захтевају редовне одржавање: од чишћења и поправки, преко неге биљака до чишћења снега. Истраживали смо, и ево шта смо сазнали - како бисте могли да се решите ових домаћих послова и потпуно се опустите.

  1. Уређење окућнице

  Нема ничег лепшег од бујног зеленила око куц́е, али биљке непрестано расту, па је неопходно редовно сређивање окућнице, баште или врта, јер бисте се у супротном, убрзо могли наћи усред џунгле. Ако немате времена за садњу биљака, орезивање, заливање, кошење траве, анализу тла, ђубрење и друге послове чишћења, одржавања и поправки, препоручујемо ангажовање професионалног баштована или предузећа које се бави хортикултуром или пејзажном архитектуром. Обучен баштован зна и разуме се у много више ствари од пуког кошења траве; он/она мора да познаје врсте биља, њихове карактеристике, специфичности и болести, сезонске радове, орезивање и калемљење као и уклањање корова и штеточина те заштитне, хемијске или физичке мере, које треба применити, а надасве, он/она биљке воли, што са вама можда и није случај.
  Савет стручњака из фирме АГЕНЦИЈА ЗА ЧИШЋЕЊЕ И ОДРЖАВАЊЕ ОБЈЕКАТА И ЗЕЛЕНИЛА МС ИНТЕГРА

  1. С обзиром да нам се ближи зимска сезона, шта саветујете нашим читаоцима када је у питању одржавање зелених површина?

  Што се тиче одржавања и припреме зелених површина пред зиму, можете ако се ради о травнатој површини исту третирати адекватним ђубривом, одрадити једно јесење шишање иако можда за тим и нема потребе, али ћете на тај начин очистити травњак од корова, лишћа и других нечистоћа. Осетљиве биљке би било добро да су заштићене од мраза, умотавањем у адекватне термо и водонепропусне фолије. Пре првих мразева може да се одради и јесења резидба воћњака. Ми увек саветујемо уколико се ради о неким специфичним биљкама или захтевима клијената, да се посаветују са инжењерима хортикултуре.

  2. Поред одржавања зелених површина, за које услуге наши читаоци могу да контактирају фирму МС ИНТЕГРА?

  МС Интегра се између осталог бави хигијенским и техничким одржавањем стамбених и пословних објеката. Трудимо се да свој посао одрадимо што професионалније и да испунимо све захтеве наших клијената. Уколико су вашим читаоцима потребни професионалци, МС ИНТЕГРА је ту за њих.

  Г-дин Милош Ђокић, АГЕНЦИЈА ЗА ЧИШЋЕЊЕ И ОДРЖАВАЊЕ ОБЈЕКАТА И ЗЕЛЕНИЛА МС ИНТЕГРА

  2. Чишћење куће

  Тако савршено покошени травњаци и уметнички орезани грмови тешко могу да имају позитиван и умирујући утицај на укућане и госте, ако се не виде кроз неопране прозоре или од умазаног покућства. Чист и уредан дом делује умирујуће на психу и здравље породице, уопште. Ако немате времена да редовно чистите куц́у, контактирајте неки сервис за чишћење. Можете се договорити за редовно или периодично чишћење, као и за посебна једнократна сређивања екстеријера или ентеријера. Професионална услуга чишћења нуди: чишћење свих површина, машинско или ручно чишћење пословних простора, индустријских објеката или станова. Редовно чишћење простора и околине, прање стаклених површина, пражњење канти за отпад, одржавање путева и паркиралишта машинским чистачима и разне ускоспецијализоване услуге.

  3. Зимска служба

  Кажу да око куће увек има посла. То важи и за зиму. Иако баштован може да очисти снег, он није зимска служба. Велики наноси снега или лед могу препречити приступ кући или одлазак из ње. Ако комунална служба не пружа услуге чишћења, онда ће бити боље да потражите помоћ професионалне зимске службе. Квалитетна фирма нуди услуге током целе сезоне и, ако је потребно, пружа вам 24 сата дневно, 7 дана у недељи такозвану сталну приправност или дежурство. Квалитетне услуге зимске службе обухватају механичко уклањање снега са површина, обезбеђивање проходности, заправо, походности и повозности површина, уклањање леда насипањем соли, ризле или песка, одржавање површина и редовно праћење стања.
  Уколико се одлучите за услуге одржавања и чишћења, можете се обратити и нама на ДаиБау.рс. На нашем сајту ћете наћи још савета везаних за ово тему, али и понуђаче и произвођаче с којима сарађујемо и који ће на ваш упит узвратити одговарајућом понудом. ТЕКСТ ЈЕ ПРЕУЗЕТ СА ПОРТАЛА DAIBAU.RS